BREAKING NEWS

27 iunie 2016

Ganduri la final de an scolar (clasa intai si grupa mijlocie)

Las aici pentru posteritate cateva ganduri de final si anul acesta, in speranta ca va veni o zi cand copiii imi vor citi blogul si  vor vedea cat de mult i-am iubit si cat de tare m-am mandrit cu realizarile lor!
In plus aceste randuri imi vor fi de folos in urmarirea evolutiei copiilor de la un an la altul fiindu-mi mai usor sa observ astfel daca ne-am atins obiectivele.




O sa incep cu Stefan care a terminat anul acesta grupa mijlocie. A fost un an controversat, un an ce a inceput in forta cu un copil cuminte si dornic sa invete cat mai multe lucuri, in semestrul doi insa efectiv a explodat, din copilul cuminte si mult prea timid s-a transformat intr-un copil mult prea energic si pe alocuri chiar obraznic as zice, si-a pierdut din concentrare si dorinta de a invata spre finalul semestrului insa per ansamblu am fost mandra de el si toate realizarile lui pentru care le multumesc din suflet doamnelor educatoare care au stiut sa se impuna cu blandete si cu dragoste si carora le datoram  evolutia ascendenta de pe parcursul acestui an, pentru sfaturile pe care le-am primit ori de cate ori am avut nevoie si pentru toata grija si dragostea pe care o au pentru copii!
Cele mai mari realizari de pe parcursul acestui an au fost dezvolatarea limbajului si a vocabularului si invingerea timiditatii si interactiunea cu copiii ce a evoluat cu mult fata de anul precedent.
Ne asteapta o vara lunga si frumoasa in care vom imbina utilul cu placutul si vom invata prin joc si nu numai si vom umple golurile. Cel mai mult avem de lucru la capitolul comunicare si sper eu ca la inceput de septembrie va fi mai serios, mai implicat pentru ca il asteapta un an destul de greu, un an in care se va pune baza pentru anii de scoala ce vor urma mai apoi.
Sunt convinsa ca va tine pasul si la finalul anului urmator vom fi pregatiti pentru scoala!



Alexandra a avut in mare o evolutie asa cum mi-am dorit, a fost un an in care si-a consolidat cunostintele si  a invatat o multime de lucuri noi. Chiar daca evident, intotdeauna este loc de mai bine, in mare parte am fost  multumita, in general este un copil ambitios si are nevoie doar de putin mai multa concentrare. Una din cele mai mari realizari ale acestui an din punctul meu de vedere este faptul ca a reusit in mare parte sa isi invinga timiditatea, una din cele mai mari dezamagiri din punctul ei de vedere este faptul ca nu a reusit sa se califice la concursuri la fazele nationale si sper eu ca anul viitor va fi mai motivata si ceva mai concentrata.





De departe cea mai mare multumire a ei a fost diploma la optionalul de limba engleza, diploma pe care anul trecut nu a reusit sa o obtina si a suferit foarte mult, iar anul acesta s-a ambitionat si a primit-o cu specificatia ca "progresul a fost remarcabil" de la un an la altul. Eu sunt cu atat mai mandra cu cat a fost o incununare exclusiv a muncii ei la clasa!
In general progresele de la inceputul anului si pana la final au fost vizibile, la final de an nu are nici un fel de goluri, citeste fluent atat cu litere de tipar cat si cu litere de mana, citeste destul destul de mult suplimentar, mult mai mult decat as fi sperat eu vreodata ca o va face la aceasta varsta, stapaneste destul de bine tainele matematicii, este dornica de a cunoaste cat mai multe lucuri asa ca acum la final de an le multumesc doamnelor invatatoare pentru tot efortul depus pe parcursul acestui an si pentru faptul ca au fost intotdeauna acolo cand am avut nevoie de un sfat si m-au indrumat de fiecare data cand copilul meu a avut nevoie de sustinere, pentru ca evident, pe parcursul anului a avut si momente mai putin bune cand  s-a mai culcat pe o ureche si a trebuit impinsa cumva de la spate.

Asadar acum ne vom bucura cat putem de mult de vacanta vom face insa si teme si vom lucra mai mult la scris, pentru ca acolo avem intr-adevar o problema si sper eu pana la sfarsitul verii ca o vom putea remedia.
Pentru anul viitor imi doresc de la ea mai multa atentie, insa  am convingerea ca la final isi va atinge toate obiectivele si va fi un an mult mai bun decat acesta.
Am ceva emotii pentru anul viitor pentru ca vom avea o doamna noua la clasa,  sper din tot sufletul sa nu ne intoarcem din nou la timiditatea de anul trecut si sa interactioneze la fel de bine cum a interactionat pe parcursulacestui an cu doamnele invatatoare.




2 comentarii :

  1. Copiii sunt oglinda părinților. Din fericire timpul nu stă în loc și evoluția tehnologică își lasă amprenta. Dacă noi eram mai calculați, mai timizi, mai fricoși, mai de nebăgat în seamă, acum totul este altfel. Educația a evoluat mult și copiii sunt mai energici, uneori de nestăpânit. Nu este cazul vostru dar asta observ în jurul meu. Oricum vă felicit pentru acești copii frumoși și talentați. Să fiți sănătoși și să vă bucurați de realizările lor iar nerealizările să ducă la mai multă ambiție. Satisfacțiile vor fi maxime.

    RăspundețiȘtergere
  2. Categoric asa este! Energici sunt si ai mei si inevitabil, se molipsesc si ei de multe din metehnele noii generatii, eu incerc insa sa ii temperez si sa le indrum pasii pe drumul cel bun si sper din tot sufletul ca voi reusi sa ii cresc frumos!

    RăspundețiȘtergere

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes