BREAKING NEWS

10 decembrie 2020

Om de zapada, din felii de lemn

Zilele trecute a nins putin si la noi, si am zis sa profitam si noi putin de zapada. Cum se asezase doar pe masini am zis sa iesim si noi dupa ore sa ne bulgarim putin, si sa facem un omulet mic de zapada. Am pregatit chiar si ochisori, fular si nasturi pentru el si cand am ajuns afara am constatat cu dezamagire ca toata zapada de pe masini era inghetata, asadar nici vorba de bulgareala, iar de om de zapada nici atat.
Dar cum nu puteam lasa copilul dezamagit si cu gandul la omul de zapada, m-am gandit sa ii fac unul, mic si dragut, asa cum planuisem. Si cum zapada nu aveam, l-am facut din felii de lemn.
Eu mi-am adus de la tara trunchiurile de lemn si mi le-a taiat sotul, dar gasiti de cumparat pungute cu felii de lemn in librarii.
Va recomand si decoratiunile pentru brad din lemn pictat, coronita pentru Craciun din sfoara si mirodenii sau suportul de lumanare din portocale si cuisoare.


Materiale necesare

4 felii de lemn 
fetru negru si rosu
pistol de lipit cu silicon
culori acrilice (alb, negru, portocaliu)
 pensula


Am ales 4 felii de lemn de dimensiuni diferite, una dintre ele va reprezenta suportul, iar celelalte trei corpul si capul omului de zapada. Ca sa poata fi imbinate mai bine am rugat sotul sa mi le taie cu flexul putin dintr-o margine, dar daca nu aveti cu ce sa le taiati nu va faceti griji, il puteti face si asa.

Am pictat fiecare felie de lemn cu culoarea alba. Eu prefer acrilicele fiindca acopera foarte bine si se usuca foarte repede.

Le lipim intre ele cu pistolul de silicon.

Cu ajutorul unei pensule mai subtiri am desenat nasturii, ochii, gura si nasul. Din fetru negru decupam palaria omului de zapada si o lipim. Intentionam sa decupez si pentru fular tot din fetru, dar am gasit pana la urma o panglica in carouri si mi s-a parut mai potrivita.  Si gata omuletul nostru cel simpatic!


Trimiteți un comentariu

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes