BREAKING NEWS

16 februarie 2015

Suport de lumanare din portocala si cuisoare


De sarbatori si nu numai sa ne imfrumusetam casa cu un odorizant natural de camera, odorizant al carui protagonisti sunt doar portocalele si cuisoarele! Simplu, usor de facut, de mare efect si foarte frumos mirositor. Singurul dezavantaj e ca nu pot fi pastrate mai mult de cateva zile, dar nimic nu ne impiedeca sa facem altele ca sa le inlocuim, nu-i asa? Ce poate fi mai frumos decat o decoratiune facuta de propriile noastre maini pe masa de Craciun, de Revelion, sau pur si simplu pentru o masa in familie?  Eu am ales o modalitate simpla, exista insa o multime de variante in care putem aranja cuisoarele, pe pinterest am vazut fel de fel de modele, unul mai interesant decat celalalt!
Daca le faceti pentru masa de Craciun sau de Revelion puteti sa le asezati pe un platou pe care ati pus in prealabil crengute de brad, conuri, margelute, sau orice credeti voi ca ar fi potrivit in functie de gusturi, de imaginatie si de ce materiale aveti la indemana. 


Materiale necesare:

portocale
cuisoare
lumanari candela
cutitas cu varf ascutit








Mod de executare:

Alegem doua portocale nu foarte mari cu forma frumoasa si cu o culoare cat mai intensa si mai uniforma. E de preferat sa cautam unele cu coaja mai tare. Taiem in partea de jos un capacel si formam astfel baza, partea cu care le asezam pe platou.



In partea de sus taiem cu cutitasul o portiune egala cu circumferinta lumanarii si cu ajutorul unei linguri scoatem o parte din miez ca sa pregatim lacasul pentru lumanare.



Asezam lumanarile in lacasul creat.


Infigem cuisoarele mai intai in partea de sus de jur imprejurul lumanarii, apoi facem din cuisoare 5 linii verticale la distante aproximativ egale una  de cealalta.


Aprindem lumanarile si ne bucuram de frumusetea decoratiunilor si de aromele ce le emana. Foarte mare atentie, sub nici o forma nu lasati lumanarile nesupravegheate!



Trimiteți un comentariu

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes