BREAKING NEWS

16 decembrie 2017

Coronita de Craciun, din sfoara si mirodenii


Coronita de Craciun este unul dintre simbolurile Craciunului, desi se gasesc de cumparat o multime de variante, una mai frumoasa decat cealalta, cred ca este mult mai interesant sa o confectionezi singur, mai ales daca te ajuta si copiii.
Asadar, iata cum am confectionat noi o coronita de Craciun din sfoara, coaja de portocale si mirodenii. 


Materiale necesare pentru coronita de Craciun din sfoara si mirodenii

carton
sfoara
coji de portocala
baton de scortisoara
anason
bobite rosii
poliestiren
fundita
pistol lipit cu silicon





Mod de executare coronita  de Craciun din sfoara si mirodenii

Mai iatai vom curata portocalele de coaja si decupam stelute de diverse marimi, cu ajutorul unui decupator pentru fursecuri. Punem stelutele pe o hartie de copt si le asezam pe calorifer. Daca va grabiti le puteti pune la cuptor, dar la temperatura mai mica, ca sa nu le ardeti.


Vom decupa din carton o coronita. 


Vom infasura sfoara pe carton. Facem un nod la inceput, avand grija ca la final exact in locul in care a fost nodul sa lipim fundita, ca sa nu se vada urat.


aveti grija ca firele de sfoara sa fie cat mai apropiate unele de altele si sa infasurati strans.


Cand terminati faceti din nou un nod si taiati cu grija sfoara.


Lipim mai intai fundita, asacum v-am spus, exact peste noduri. Eu am folosit un pistol de lipit cu silicon, daca nu aveti unul va recomand sa folositi lipici cu silicon. In partea de jos a coronitei am lipit doua bete de scortisoara.


Lipim apoi anasonul, scortisoara, am avut chiar si doua conuri de brad foarte mici. Pentru ca mi s-a parut ca lipseste ceva am "nins" putin coronita cu bucatele de poliestiren. In partea de sus am lipit sfoara, ca sa o putem agata. Sfoara am lipit-o pe spatele coronitei, cu ajutorul pistolului de lipit.


Trimiteți un comentariu

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes