BREAKING NEWS

11 decembrie 2017

Ganduri la final de clasa a doua


Asa cum mi-am propus, las aici, ca marturie peste timp, gandurile mele la final de an scolar, la final de clasa a doua, in alternativa de invatamant step by step. La finalul acestui an am mai mult decat oricand convingerea ca este o alternativa ce a reusit sa ne scoata copiii din rigiditatea traditionalului si sa le arate ca este mult mai placut sa inveti pentru tine, nu pentru calificative, nu pentru coronite, nu pentru mandria parintilor! O alternativa! O alternativa ce nu incurajeaza concurenta, o alternativa ce se axeaza pe faptul ca fiecare copil e unic, o alternativa ce nu le inhiba curiozitatea, ci din contra, le-o alimenteaza, o alternativa ce noua nu s-a potrivit ca o manusa si despre care sper sa reusesc pe viitor sa scriu mai multe, fiindca am constatat cu tristete ca foarte multi parinti o percep ca pe un after school, ceea ce e  foarte departe de adevar!




A fost un an frumos, dar greu, un an inceput in forta, presarat ca de obicei atat cu suisuri cat si cu coborasuri.
Recunosc, sunt mandra, ce mama nu ar fi, toate diplomele astea incununeaza munca de pe parcursul intregului an!
Si totusi, daca e sa evaluez la rece, nu diplomele sunt cu adevarat importante. Stiti ce conteaza pentru mine cel mai mult? Emotiile, trairile, determinarea, bucuria cu care isi traieste copilaria!
Desi anul a inceput cu rezultate foarte bune, la final de an a inceput sa isi piarda putin interesul,  dar, a fost doar o perioada trecatoare, cu siguranta anul viitor va fi mai constiincioasa decat acum.


Una dintre marile bucurii ale acestui an a fost lantul cititorilor, un lant pe care fiecare copil a prins cate o za ori de cate ori a mai citit o carte, o idee extraordinara pentru care le felicit pe doamnele invatatoare. Lantul Alexandrei a numarat 15 zale, iar eu zic ca la 8 ani sa citesti pe parcursul unui an scolar 15 romane pentru copii e mare lucru!Si cand zic romane pentru copii ma refer la carti cu peste 100, chiar si peste 200 de pagini!



Ei, dar cat de emotionant poate fi sa fii si tu premiat, la festivitatea de final de an scolar a copilului? Din pacate nu am putut fi acolo ca sa simt la intensitate maxima acea emotie, a trait-o sotul in locul meu. Multumesc!


 Si nu e singura diploma, iata inca una cu care ma mandresc:


In concluzie a fost un an frumos, cu bune si rele. Anul acesta a fost bucuroasa ca a reusit sa se califice si la faza nationala la Comper matematica, chiar daca la faza nationala nu a obtinut decat premiul 3, fata de anul trecut cand a fost foarte dezamagita ca nu a reusit sa se califice la faza nationala la nici unul dintre concursuri . Am convingerea ca anul viitor va reusi mai mult decat acum.
Ah, si imi amintesc cum la inceputul anului clasei intai una dintre doamnele ei a intrat in prenatal si in locul ei au avut o doamna noua. A fost foarte suparata si inainte sa o cunoasca nu vroia deloc sa o accepte, desi i-am explicat ca nu trebuie sa ne grabim sa judecam, ba chiar mi-a spus ca o sa o urasca pe noua doamna! Ei bine, nu a fost deloc asa, i-a placut foarte mult, iar acum la final de an desi este foarte bucuroasa ca se intoarce doamna lor inapoi este si foarte trista ca doamna celalata nu va mai preda la clasa lor.
Nu doar Alexandrei i-a placut, si mie mi-a placut atat de mult incat incepand de anul viitor va fi invatatoarea lui Stefan.

Trimiteți un comentariu

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes