BREAKING NEWS

29 octombrie 2013

Crizanteme din hartie creponata



Fiindca tema Alexandrei la gradinita (grupa mare) din aceasta saptamana este  "Florile toamnei" si trebuia sa ducem o lucrare pe aceasta tema, am realizat impreuna cateva crizanteme din hartie creponata. Mi-am amintit procedeul de pe vremea cand eram eu mica si faceam orele de lucru manual, imi placeau tare mult, dar nu mi-as fi imaginat ca dupa atatia ani imi vor fi de folos! Si fiindca de curand am achizitionat o carticica interesanta din colectia Idei creative a Editurei Casa o sa revin curand cu tutoriale noi despre diverse flori din hartie creponata.



Materiale necesare:

hartie creponata verde pentru codite
hartie creponata galbena, rosie, portocalie pentru flori
bete pentru frigarui sau sarmulite pentru tulpina
foarfec
scotch




Modalitatea de realizare:

Taiem  hartia creponata fasii lungi de circa 60 cm si late de circa 5 cm.



Cu ajutorul unui foarfec taiem benzile de hartie pe lat, obtinand niste franjuri. Taiem fasiile cat mai aproape una de cealalta si lasam o margine de circa 2 cm nefranjurata.


Asezam intr-o margine batul de frigaruie sau sarmulita. Partea franjurata trebuie sa ramana in afara batului.


Incepem sa rulam partea nefranjurata a hartiei pe bat, cat de strans putem.


Prindem cu stoch foarte strans, avand grija ca marginea acestuia sa ramana lipita de bat si nu de floare, fiindca ar putea iesi cu usurinta.


Din hartia creponata verde taiem fasii lungi de circa 70 cm si late de circa 1 cm.Cu degetele usor umezite o infasuram pe bat incepand din partea de sus, de la floare.



Continuam pana acoperim intreaga suprafata a batului.


Noi le-am pus intr-o vaza pe care am facut-o tot noi din tubul de la un sul de servetele, dar nu am mai apucat sa facem poze. 


3 comentarii :

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes