BREAKING NEWS

18 ianuarie 2016

Pictura cu degetele


S-au anuntat cateva zile cu ger naprasnic, undeva in jur de 20 grade cu minus asa ca stam mai mult in casa. Si ca sa evitam stagnatul in fata televizorului sau a calculatorului pictura cu degetele este o alternativa extraordinara, pe placul copiilor. Rezultatele sunt de exceptie, veti fi incantati.
Lui Stefan nu i-a placut niciodata sa fie murdar, asadar cand la ora de creatie doamna a vrut sa il picteze pe mana el a refuzat categoric, asa ca am hotarat sa insist acasa pe acest aspect. S-a lasat foarte greu convins, abia dupa ce  vazut cat de incantata era Alexandra de rezultatele obtinute
Ideile au fost preluate de pe pinterest, o super sursa de inspiratie pentru mine! 

Materiale necesare:

doua manute fermecate
acuarele pentru pictura cu degetele
vata
coli de hartie cartonate
pensule



Facem mai intai un soare, pentr care vom folosi culoare galbena. Punem culoare pe o farfuriuta si cu ajutorul unei bucati de vata o intindem pe podul palmei, acoperind bine toata suprafata.


Imprimam cu manutele pe o hartie cartonata albastra astfel incat sa formam un soare.


Simplu si de efect, nu-i asa?

Vom face acum un pestisor. Avem nevoie de hartie cartonata alba. Inmuiem vata in culoare albastra apoi coloram cu ajutorul ei aproape toata suprafata.


Coloram manuta cu culoare rosie apoi imprimam pe mijlocul cartonului.


Iata am obtinut un peste. Desenam ochisorul si gurita pestisorului. Cu degetul inmuiat in acarela verde trasam firicele de alge iar cu degetul inmuiat in culoare alba imitam bulele de aer.


Pentru un strugure vom folosi culoare mov si vom face bobitele cu ajutorul degetelelor imitand un ciorchine.


Cu degetelul inmuiat in culoare verde vom trasa codita si un carcel.


Si macii se fac foarte usor. Mai inati mijlocul il facem imprimand degetelul inmuiat in prealabil in culoarea neagra.


De jur imprejur imprimam petalele cu degetelele inmuiate in rosu.


Cu degetelul inmuiat in culoare verde trasam coditele macilor.


Si cum macii in general cresc in lanuri de grau in partea de jos vom trasa cateva linii cu galben imitand astfel graul. In partea de sus trasam cateva linii albastre imitand astfel cerul.


Pornind de la acelasi principiu a facut si doua papadii.


Cu o palmuta rosie am facut o lalea.


Tot cu o palmuta  vom face un copacel. si cum era primavara atunci cand le-am facut evdent cpacelul nostru a fost inflorit.


Am facut si cativa fluturasi. Nu, nu le-am facut pe toate in aceeasi zi, le-am facut pe parcursul a doua sau trei saptamani insa acum le-am sintetizat pe toate aici sa foloseasca si altor parinti drept inspiratie.


Trimiteți un comentariu

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes