BREAKING NEWS

25 februarie 2019

Martisor din fire


 De cativa ani copiii mei ofera colegelor si doamnelor invatatoare doar martisoare facute cu mainile lor, asa ca in fiecare an improvizam cate ceva. Chiar daca pare mai simplu sa mergi la piata si sa cumperi martisoare,  e mult mai benefic sa le faci tu singur acasa! De ce? Pentru ca inveti sa apreciezi valoarea muncii, valoarea lucrurilor, ajuta la dezvoltarea motricitatii fine, iar cel mai mare castig este timpul de calitate petrecut impreuna cu copiii nostri!
 Papuselele acestea le-am facut in urma cu doi sau trei ani, impreuna cu Alexandra, avea 7-8 ani pe atunci, din pacate in perioada aia am pierdut o multime de poze si cum o parte din ele le-am recuperat de curand am zis ca merita sa pun si aici, poate va fi cuiva de ajutor.


Materiale necesare

mohair alb
mohair rosu
mileu artizanal vechi
dantela
carton
foarfec 

Mod de realizare







Pregatim un dreptunghi din carton si un foarfec. Eu am avut un mileu artizanal mai vechi, uzat, dar in lipsa acestuia puteti folosi pur si simplu panza rosie sau, gasiti in magazinele cu metraje niste prosopele din bumbac cu motive artizanale. Mohair am folosit alb pentru baiat si rosu pentru fata.


Incepem sa infasuram firul de mohair pe carton. Pentru corpul papuselei vom folosi latura mai lunga a dreptunghiului, pentru maini latura mai scurta.


Dupa ce am infasurat ata taiem la unul din capete, eliberand astfel ata de pe carton. 


O lasam asa in doua si in partea de sus o legam strans formand astfel capul.


Pe latura mai scurta a dreptunghiului infasuram ata pentru maini, de data asta mai putina. Dupa ce o taiem ca sa o eliberam de pe carton, o vom lega strans la ambele capete, ca in imagine, formand astfel mainile.


Introducem mainile sub cap, la jumatatea gramezii de ata, si legam strans dedesubt, formand corpul papusii.  La fel vom  proceda si pentru papusica baiat, doar ca, in partea de jos vom imparti ata in doua si vom lega in ambele parti, in partea de jos, ca sa formam picioarele.
Ca sa fie mai evidenta diferenta puteti lega la rosu cu ata alba si invers.


Ca sa arate si mai interesant, ca un romanas si o romancuta,  le-am poersonalizat improvizand niste hainute. Pentru fetita am facut o fusta din dantela: pur si simplu un dreptunghi din dantela pe care am pus un dreptunghi decupat din mileul artizanal pe care le-am legat in partea de sus cu ata rosie. Pe cap am avut o bucata de material transparent si am improvizat o naframa: un dreptunghi de material legat la gat cu ata.  Pentru papusa baiat am improvizat o vesta: dreptunghi decupat din mileu caruia i-am facut doua gauri ca sa pot baga mainile, apoi am decupat in partea din fata ca sa arate a vesta.


Trimiteți un comentariu

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes