BREAKING NEWS

10 ianuarie 2014

Om din zapada din sosete


Am tot vazut pe pinterest oameni de zapada din sosete si tare mi-au placut. Fie albi, fie colorati si veseli, toti sunt tare frumosi si haiosi asa ca era musai sa facem si noi macar unul! Si cum Alexandra a avut la un momet dat la gradinita tema "Iarna si bucuriile ei" am hotarat ca cea mai mare bucurie a iernii e sa faci un om de zapada si am trecut la treaba!


Materiale necesare:





o pereche sosete albe (adulti)
1-2 sosete colorate (copii)
5 nasturasi negri
ac, ata
foarfec
lipici
orez



Taiem sosetele in zona calcaiului si folosim partea de sus a acestora. va recomand sa alegeti sosete cat mai lungi ca sa puteti face un om de zapada dintr-o sigura soseta, a noastra a fost mai scurta asa ca a fost nevoie sa facem separat capul, separat corpul si apoi sa il coasem. 



Intoarcem pe dos si facem un nod strans la unul din capete.



Apoi intoarcem pe fata.




Umplem cu orez si legam la gura cu o fasie taiata din partea de jos a sosetelor. La fel vom proceda si cu cealalta parte a sosetei care va reprezenta capul, doar ca in aceasta vom pune mai putin orez ca sa fie mai mica.




O legam si pe aceasta strans.



Taiem una din sosetele colorate si  pastram partea de la calcai in jos. La varf o legam cu o panglica taiata din cealalta soseta, iar in partea cu taietura o rasucim ca sa semene cu marginile unui fes si o punem pe capul omului de zapada.



Coasem doi nasturasi pe post de ochisori si trei pe corp. 




Apoi coasem capul de corp.



Taiem o panglica putin mai lunga din soseta ramasa si i-o legam la gat pe post de fular. Decupam nasul si gura si fie le coasem fie le lipim. Eu am ales sa le lipesc cu putin aracet. 
Si omul de zapada este gata. distractie placuta!


5 comentarii :

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes