BREAKING NEWS

06 martie 2014

Acvariu cu pesti din cutie de pantofi si hartie cartonata


Din categoria activitati practice pentru prescolari saptamana trecuta Alexandra a avut de pregatit pentru gradinita o lucrare despre vietuitoarele marine, asa ca am construit impreuna un acvariu in miniatura pe care l-am si populat cu cativa pestisori colorati. Cat timp am facut noi lucrarea evident i-am dat si lui Stefan (3 ani) ceva de lucru, ca sa nu se plictiseasca si sa ne lase sa ne facem treba in liniste. I-am desenat si decupat cativa pestisori si cateva ierburi pe care el i-a lipit apoi pe o coala cartonata albastra. Copiii au fost foarte incantati si si-au luat rolurile foarte in serios.





Materiale necesare:

cutie de pantofi
hartie creponata albastra
coli de hartie cartonata de culori diferite
scoici si melci
ochisori
aracet
pensula
foarfec
ac si ata



Mod de executare:

Cu ajutorul unei pensule intindem aracetul in interiorul cutiei si lipim hartia creponata cu atentie sa nu o rupem. Intindem apoi aracet si la exterior si lipim hartia. Lasam deoparte sa se intareasca aracetul.



Desenam pe o coala cartonata verde ierburile si le decupam.



Le lipim in interiorul cutiei. In partea de jos lipim scoicile si melcii. Daca aveti nisip intindeti aracetul cu o pensula si imediat presarati nisipul.



Desenam pe colile colorate pestisorii si le lipim cate un ochisor.



Dupa care ii decupam.



Cu ac si ata ii prindem de partea de sus a cutiei unii mai jos, unii mai sus, astfel incat toti pestisorii sa se poata vedea.  Va recomand sa folositi ata albastra, eu nu am avut asa ca am folosit mov. Acvariul este gata!


2 comentarii :

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU IDEI. Designed by OddThemes